Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (8) Világutazó

Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (12) Világutazó

Zájed sejk-mecset. Ugyan a mecset 2007-ben nyílt meg, de a küzdelem a sivataggal még nem ért véget és valószínűleg soha nem is fog. A képen jól látszik a hatalmas terület; a mecset és a hozzá tartozó park, több, mint 12 hektáron terül el. A mecsetbe természetesen csak a vallás szabályainak megfelelő öltözetben lehet.

Sheikh Zayed Grand Mosque Zájed sejk mecset hellovilagvlog.hu

Szalay Balázs ellátogatott a Sejk Zájed mecsetbe - no nem imára, hanem egyszerűen csak azért, hogy megcsodálja a világ nyolcadik legnagyobb mecsetének monum.

Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (2) Világutazó

A Zayed-sejk mecset (angolul Sheikh Zayed Grand Mosque), nevét megálmodójáról, Zayed bin Szultán Ál Nahján emír-elnökről kapta. A majdnem 12 évig tartó építkezési munkálatok 1996-ban kezdődtek. 2007-ben az iszlám ramadán hónapban nyílt meg a világ jelenleg 3. legnagyobb mecseteként. 22.412 négyzetméternyi területe.

Zájed sejk mecset

A Zájed-sejk mecset a nyolcadik legnagyobb mecset a világon. Nevét Zájed bin Szultán Ál Nahján emír-elnökről kapta. A mecset hivatalosan 2007-ben az iszlám ramadán hónapban nyílt meg. Ez a mecset egy nemzeti határkő Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségekben. A hatalmas mecset jellegzetessége a marokkói tervezésű 82 dóm.

Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (8) Világutazó

Zájed sejk mecset (Nagymecset) Zájed álmodta meg azt a monumentális mecsetet (angolul Sheikh Zayed Grand Mosque), amely a muszlim építészeti stílusokat és a világ kultúráit ötvözi. És valóban, az épület a kulturális sokszínűség temploma lett, hiszen az építészek között volt brit, olasz és emirátusi szakember is.

Sheikh Zayed Grand Mosque Zájed sejk mecset hellovilagvlog.hu

Sheikh Zayed Mosque. The Sheikh Zayed Grand Mosque is located in Abu Dhabi, the capital city of the U.A.E. The largest mosque in the country, it is the key place of worship for daily prayers. A smaller replica of the grand mosque exists in the Indonesian city of Surakarta. Overview.

Sheikh Zayed Grand Mosque Zájed sejk mecset hellovilagvlog.hu

A Zájed sejk mecset (arabul: مسجد الشيخ زايد - Masǧid aš-šayḫ Zāyid) a nyolcadik legnagyobb mecset a világon. Nevét Zájed bin Szultán Ál Nahján emír-elnökről kapta. A mecset hivatalosan 2007-ben az iszlám ramadán hónapban nyílt meg. Adatok. A mecsetet 54 darab, fehér márvánnyal díszített kupola díszíti..

Sheikh Zayed Grand Mosque Zájed sejk mecset hellovilagvlog.hu

About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features NFL Sunday Ticket Press Copyright.

Sheikh Zayed Grand Mosque Zájed sejk mecset hellovilagvlog.hu

A Zayed sejk-mecset: a nagy számok építménye. Az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb, az első elnökükről (Emir Zayid bin Sultan Al Nahyan) elnevezett mecsete 2007-ben Abu Dhabi ban nyitotta meg kapuit. A mecset kívülről és belülről is ámulatba ejti a hívőket és az érdeklődőket, a méretek és a látvány lenyűgöző.

Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (11) Világutazó

A mecset 15 km-re (9.3 mérföldre) van Abu Dhabi városától, és egy gyors 12 perces taxiúttal eljuthat oda. Útvonalterv. Zayed sejk mecset Dubaiból. Bár a Sheikh Zayed mecset Dubajtól 129 km-re (80 mérföldre) található, a legtöbb Dubaiba látogató turista a kiváló összeköttetés miatt hozzáadja az útvonalához.

Zájed sejk mecset National Geographic

A Zayed sejk-mecset a nyolcadik legnagyobb mecset a világon, és a legnagyobb mecset az Egyesült Arab Emírségek területén. A Zayed-sejk mecset Abu Dhabi különleges épülete. Nevét Zayed bin Szultán Ál Nahján emír-elnökről kapta. A mecset 2007-ben nyílt meg. A mecsetet 54 darab, fehér márvánnyal díszített kupola díszíti. A mecset négy sarkában elhelyezett minaretek 115.

Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (1) Világutazó

A grandiózus Zájed sejk mecset. A hófehér márványból épült mecsetet 1996-ban kezdték el építeni és 2007-ben adták át a nagyközönségnek. Ez a világ egyik legnagyobb iszlám temploma, közel negyvenezer hívő befogadására alkalmas. Zájed bin Szultán Ál Nahján, az ország alapítója és első elnöke egy olyan épületet.

Zájed sejkmecset_Abu Dhabi (6) Világutazó

Español: La mezquita Sheikh Zayed es una mezquita situada en Abu Dabi, en los Emiratos Árabes Unidos. Su nombre hace honor al primer presidente de los Emiratos Árabes Unidos, Zayed ibn Sultán Al Nahayan, que falleció en 2004. El proyecto se inició en 1998 por iniciativa del propio Sheikh Zayed.

A Zayed sejkmecset a nagy számok építménye vilagvandor.hu

Sheikh Zayed Grand Mosque, A journey through the history of Islamic arts and architecture, Sheikh Zayed Grand Mosque Centre offers a unique visitor experience in the vicinity of an architectural wonder that celebrates marvels of Islamic arts and architecture from different eras, reflected by the harmonious blend of architectural designs that expand into realms of beauty and creativity.

Sejk Zayed Mecset Udvar Ingyenes fotó a Pixabayen Pixabay

A lenyűgöző és inspiráló Zájed sejk mecset a világ egyik legnagyobb mecsete, és az egyetlen, amely az iszlám és más világkultúrák közötti egyedülálló kölcsönhatásokat mutatja be.Zayed bin Sultan Al Nahyan sejknek, az Egyesült Arab Emírségek alapítójának nagyon konkrét elképzelése volt ezzel a mecsettel kapcsolatban: a különböző muszlim civilizációk.

Zájed sejkmecset Gábor Tikos Flickr

Az Abu-Dzabi-ban lévő Zájed sejk mecset, amely a nyolcadik legnagyobb mecset a világon. Megosztás. E-mail. Még több cikk. Őszbe borulva. A kép Budapesten készült, a Margitszigeten. Völgy habtakaróban. A Kalkalpen Nemzeti park egyik völgye reggeli köd takaró alatt. Az építész.